HUMANsoft Kft.

HUMANsoft Kft. összefoglaló

Image

Az Illés Antal által 1989-ben alapított HUMANsoft Kft. mára teljes informatikai termék- és szolgáltatás portfoliót épített ki. Színvonalas szolgáltatásaival és minőségi megoldásaival a hazai informatikai piac kiemelkedő szereplője. A vállalat foglalkozik alkalmazásfejlesztéssel, vállalat irányítási rendszerek bevezetésével, vezetői információs rendszerekkel, különféle alkalmazások integrációjával, rendszerintegrációval, hálózatfejlesztéssel, üzemeltetéssel, IT biztonsági megoldásokkal. Az utóbbi években jelentős méretű - Uniós támogatással megvalósult - IT projektek fővállalkozójaként dolgozott az E-közigazgatás és egészségügy területén. A HUMANsoft Kft. 1991 óta forgalmazza a világ egyik vezető számítógépgyártója, a DELL termékeit. Fő gyártói partnerei között a DELL-en túl, olyan meghatározó technológia cégek szerepelnek, mint a Microsoft, Cisco, Symantec, CA, Fujitsu-Siemens, VMware, NetApp. A cég átlátható, világosan struktúrát szervezetében 200 munkatársat foglalkoztat. Rendelkezik az ISO 9001:2000 minőségirányítási valamint az ISO 27001-ISMS információbiztonsági rendszerrel.

Image

HUMANsoft Kft. mérföldkövek

1989    Hét fős tulajdonosi kör alapítja meg a vállalatot, amely az első hónapokban csak szoftverfejlesztéssel foglalkozik. Az indulásnál egy svájci befektető is jelen van.
1990    A HUMANsoft hazai összeszerelésű számítógépek forgalmazásába kezd.
1991    A DELL gépek forgalmazása mellett még ugyanebben az évben a szervizjogokat is megkapják az általuk forgalmazott DELL gépekre.
1992    Az országban elsőként - felmérve a hazai piaci igényeket - hoznak be külföldről modemeket a tajvani Best cég hazai disztribútoraként.
1993    Ismét bővül a forgalmazott termékek köre, az OKI nyomtatók és faxok nagykereskedelmét és szervizét kezdi meg a cég.
1994    A HUMANsoft a svéd Scala vállalatirányítási rendszerét kínálja a hazai piacon. Ettől az évtől kezdődően magyar tulajdonban van a vállalat.
1995    A HUMANsoft felhagy a noname számítógépek forgalmazásával, és csak DELL gépeket szállít.
1996    Mérföldkő volt a vállalat életében. A DELL új szervezeti felépítést és ezzel egyidőben két disztribútori státuszt vezet be Magyarországon, melynek egyik kedvezményezettje a HUMANsoft.
1997    A HUMANsoft saját irodaházat vásárol, és egyik üzletágából létrehozza első leányvállalatát, a félvezető alkatrészek forgalmazására szakosodó ChipCad Kft.-t.
1998    A számítástechnikai eszközök forgalmazása mellett hozzákezdenek a szolgáltatói portfolió kiépítéséhez.
1999    Illés Antal személyében egyetlen tulajdonosa marad a vállalatnak. A DELL "Minősített Szerviz Partner" (DASP, DELL Authorized Service Provider) címmel ismeri el minőségi munkájukat. A vállalat megszerzi az ISO 9002-es minősítést.
2000    Újabb üzletág önállósodik, megalakul az OKI disztribúcióval foglalkozó Hsprint Kft. Tovább bővül portfoliójuk, az Ernst & Young IT tanácsadói csapata náluk folytatja munkáját.
2001    A Scala helyett az Axapta forgalmazását kezdik el, melyre új céget alapítanak, az Xapt Hungary-t. Felépítik a Microsoft szakértői csapatot.
2002    A kiváló szaktudás és a felhasználói referenciák elismeréseként kiérdemlik a Microsoft Gold Certified Enterprise Partneri elismerést. Az év során Brandservice Kft. néven az OKI termékek szervizét ellátó új leányvállalat kezdi működését.
2003    A HUMANsoft megkapja a DELL/EMC storage termékek szervizelésére feljogosító Gold Service Partner címet, valamint az ISO 2000-es minősítést. A HUMANsoft eladja az Xapt Kft.-ben lévő tulajdonrészét.
2004    A HUMANsoft a Microsoft Business Solution - Microsoft Axapta támogatására erősíti tanácsadó csapatát, számos új bevezetést kezd meg. Kinőtte a Dolmány utcai ingatlant és egy nívósabb elhelyezést biztosító bérleménybe, a Montevideo utcába költözik.
2005    A GVOP-s pályázatokkal támogatott elektronikus önkormányzati projektek közül 5-ben is nyertes a HUMANsoft, ezáltal a téma vezető szállítójává lép elő. DELL területen megőrizte vezető helyét a hazai piacon.
2006    A HUMANsoft Kft nyerte el a dél-dunántúli egészségügyi konzorcium EU-s fejlesztési forrásokon alapuló, HEFOP 4.4.1 „Egészségügyi informatikai infrastruktúra-fejlesztés az elmaradott régióban” című fejlesztési pályázatát, ami az egyik legnagyobb értékű projekt a cég eddigi életében, mind pénzügyi mind szakmai értelemben.
2007    FreeSoft 2007. október 27-én kötött megállapodást a HUMANsoft Kft. 100%-os tulajdoni részesedésének felvásárlására. A cég eladta a Chip Cad-ben lévő tulajdonrészét.
2008    A HUMANsoft az innováció területén új stratégiai irányt céloz meg, 2 nagy egészségügyi K+F projektet nyer. A DELL mellett a cég felveszi a palettára a HP termékeket, és HP Gold partneri minősítést ér el.

Eseménynaptár

Preliminary dissertation defense of Aliyev Tural 2024. június 18. 10:00 - 11:00
Ph.D. doctoral pre-defence of Dilshad Ali Mohammed 2024. június 25. 13:00 - 14:00

Galéria

Támogatóink

Projektek