Rába Futómű Kft.

Image 

Az 1896-ban alapított Rába gyár az egyik legnagyobb magyar járműipari vállalat, amely 1992-ben részvénytársasággá alakult, az egyes gyáregységek - így a futómű üzletág is - önálló Kft-ként működnek tovább a Rába Járműipari Holdingon belül. A Rába Futómű Kft. az elmúlt évtizedekben óriási tapasztalatra tett szert a futómű gyártásban. A társaság a 60-as évek közepétől nagy sorozatban gyárt saját fejlesztésű közúti futóműveket, a 70-es évektől pedig traktor és munkagép futóműveket.

Image

A kétezer embert foglalkoztató Rába Futómű Kft. több jelentős termékcsoporttal van jelen a világpiacon. A termékskála magában foglalja a mellső, hátsó, hajtott és nem hajtott, kormányzott, nem kormányzott illetve portál futóműveket és ezek legfontosabb alkatrészeit, főegységeit, vagyis a főhajtóműveket, differenciálműveket, ezek fogaskerekeit, a tengelytesteket és tengelycsuklókat is. Ezt a palettát bővíti a katonai jármű program, amely különleges kihívás elé állítja a gyár fejlesztő mérnökeit.

A Rába Futómű Kft. árbevétele 2007-ben 35,5 mrd Ft (194 M USD). Az Egyesült Államok régóta a vállalat legfontosabb piaca, az eladások kb. 41%-a az Egyesült Államok piacán bonyolódik. A Rába Futómű Kft. termékeivel jelen van Nyugat-Európában, Közép- és Kelet-Európában, valamint Ázsiában is. Ügyfelei között van a Marmon, Dana, ArvinMeritor, John Deere, Volvo, Scania, Claas, GAZ csoport.

Image

A Futómű Kft. versenyképes K+F bázissal rendelkezik, és hosszú ideje sikeresen működik együtt különböző nemzetközi járműipari vállalatokkal. A Kft-nek továbbá nagy tapasztalata van a legfrissebb CAD-CAM technológiák alkalmazásában. A hazai járműipari részegység gyártók közül a Rába Futómű Kft. vezette be elsőként a WindChill fejlesztési folyamat irányító és szabályozó szoftvert, és alkalmazza intenzíven a végeselem szoftvereket a tervezésben.

Eseménynaptár

Központi áramszünet 2017. augusztus 25. - 2017. augusztus 26.
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév első félévére 2017. augusztus 28. 06:00 - 2017. szeptember 2. 23:55
Gólyahét 2017. augusztus 30. 00:00 - 2017. szeptember 3. 12:00

Galéria

Támogatóink

Projektek